Ce a DECIS instanța, AZI, la Curtea de Apel Pitești, în dosarul ”PROSTITUȚIE de LUX”

0
7681

Curtea de Apel Piteşti a judecat contestaţiile celor 29 de inculpaţi din dosarul proxeneţilor arestaţi săptămâna trecută, în dosarul prostituatelor de lux. Instanţa a decis ca aceştia să rămână în arest.

”Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii: Dîrnea Iulian, Alexandru Marius-Daniel, în prezent aflaţi în Centrul de Reţinere şi Arestare din cadrul IPJ Vâlcea,Ivan Adrian-Gigi, Brăgaru Edi Dorian, Constantin Pandelescu Ovidiu, Ghiţă Traian-Gelu, Şerban Constantin-Leonardo, Popescu Dumitru Alexandru, zis „Popey”, Mirică Fănel, în prezent aflaţi în Centrul de Reţinere şi Arestare din cadrul IPJ Dâmboviţa, Alexandru Marius-Ion, Pîrvu Florian Giani, Dănilă Roberto-Marian, Cazacu Geovanni Adelin, Tămârjean Marius Viorel, Tudorache Marian, Ursu Flavius-Octavian, zis „Bebe” sau „Bică”, în prezent aflaţi în Centrul de Reţinere şi Arestare din cadrul IPJ Argeş, împotriva încheierii nr. 76 din data de 20 iunie 2017 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş în dosarul nr. 4519/109/2017.

Obligă pe contestatori Pîrvu Florian Giani, Dănilă Roberto-Marian, Dîrnea Iulian, Ivan Adrian-Gigi, Brăgaru Edi Dorian, Alexandru Marius-Ion, Constantin Pandelescu Ovidiu, Ghiţă Traian-Gelu, Şerban Constantin-Leonardo, Alexandru Marius-Daniel, Popescu Dumitru Alexandru, Cazacu Geovanni Adelin, Tămârjean Marius Viorel, Tudorache Marian, Ursu Flavius-Octavian, Mirică Fănel, la câte 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Onorariul apărătorului din oficiu în sumă de 130 lei se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa Camerei de consiliu astăzi 27 iunie 2017, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.”

”Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii: VLĂSCEANU GHEORGHE-JAN, zis George Tolo, VLĂSCEANU LIVIU-MARIAN, zis Liviu Tolo, VLĂSCEANU FLORIAN-ADRIAN, zis Andrei Tolo, ȚÎRU MARCEL FLORIN, LAZĂR SILVIU ANDREI, STANCU COSMIN, STANCU PETRUȚ, în prezent aflaţi în Centrul de Reţinere şi Arestare din cadrul IPJ Argeş, STOICAN MARIAN-DRAGOŞ, VOICILĂ PAUL CLAUDIU, AVORNICESEI IONUȚ, GHEORGHE VALI MARIUS, zis Vali Țiganu, COBZARU EDUARD-DANIEL, zis Ciorică, COBZARU MARIAN DANIEL, zis Kempes, în prezent aflaţi în Centrul de Reţinere şi Arestare din cadrul IPJ Vâlcea, împotriva încheierii nr. 77 din data de 20 iunie 2017 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş în dosarul nr. 4543/109/2017. Obligă pe contestatori Vlăsceanu Gheorghe-Jan, Vlăsceanu Liviu-Marian, Vlăsceanu Florian-Adrian, Ţîru Marcel Florin, Lazăr Silviu Andrei, Stoican Marian-Dragoş, Voicilă Paul Claudiu, Avornicesei Ionuț, Gheorghe Vali Marius, Cobzaru Eduard-Daniel, Stancu Cosmin, Stancu Petruț, şi Cobzaru Marian Daniel, la câte 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Onorariul apărătorului din oficiu în sumă de 260 lei se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa Camerei de consiliu astăzi 27 iunie 2017, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.”

De asemenea, din cei 7 reţinuţi, unul a fost plasat sub control judiciar, iar altul în arest la domiciliu, 5 primind măsura arestului preventiv pe câte 30 de zile fiecare.

”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti. În temeiul art.226 rap. la art.223 alin 2 C.p.p. dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 24 de zile, începând cu data de 27.06.2017, până la data de 20.07.2017, inclusiv, a inculpaţilor: Bloju Alexandru-Florentin, Scarlat Ionuţ-Răzvan, Moiş Gheorghe Daniel, zis ”Rusu Jr.” Tismănaru Marius-Claudiu, şi Grigore Cristian Bogdan, zis Bică. Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Oprescu Gabriel Costinel, zis Mineru, faţă de care dispune luarea măsurii arestului la domiciliu în temeiul art.227, 202 lit.d, 203 alin.3 şi 5 C.pr.pen.şi art.218 C.pr.pen. pe o durată de 24 de zile începând cu data de 27.06.2017 şi până la data de 20.07.2017 inclusiv. În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieste , respectiv mun. Piteşti, str. Mioarei, nr.9, jud. Argeş, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. (2) C. proc. pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat b) să nu comunice cu inculpatii Ghimiş Romeo Tomiţă, Şerban Daniel Florian, Gheorghe Vali Marius, Cobzaru Eduard Daniel, Stancu Cosmin, Stancu Petruţ, Neaţă Răzvan Adrian, Cobzaru Marian Daniel, Grigore Cristian Bogdan şi Lincan Sorin Marian, cu numita Ponea Andreea Eliza şi cu martorii din prezenta cauza În baza art. 221alin. (4) C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art 275 alin 3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, iar onorariul av.oficiu Gosov Florina, în cuantum de 130 lei, conform împuternicirii avocaţiale nr.1760/27.06.2017 se va suporta din fondurile MJ. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare/comunicare. Pronunţată în Camera de Consiliu azi, 27.06.2017, ora 17,55, la Tribunalul Argeş secţia penală.”

LASA UN RASPUNS