CÂND vor demara programele ”Rabla” și ”Rabla Plus”! Ministrul Mediului a ANUNȚAT

0
628

Românii care au mașină mai veche de 10 ani trebuie să știe că programele Rabla și Rabla Plus vor demara anul acesta în jurul datei de 10 mai, imediat după ce se vor încheia perioadele de dezbateri publice și sesiunea de validare a producătorilor, după cum a anunțat chiar Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Ministerul Mediului are, acum, postat pe site Ghidul de finanțare pentru cele două programe, ghid care este în dezbatere. În momentul în care se va terina dezbaterea publică, respectiv pe data de 24 aprilie, va fi gata și Ghidul. ”Am reușit și chiar ne-am dorit să lansăm deodată ambele programe, atât ‘Rabla’, cât și ‘Rabla Plus’, undeva în jurul datei de 10 mai, pentru că de data aceasta cetățenii sau persoanele juridice care doresc să-și achiziționeze o mașină electrică beneficiază de o primă de 10.000 de euro și au posibilitatea să beneficieze și de cei 6.500 de lei care înseamnă prima de casare”, a spus ministrul Grațiela Gavrilescu.

Potrivit acesteia, bugetul alocat pentru acest an în cadrul programului ‘Rabla’ se situează la 180 de milioane de lei, iar prima de casare rămâne, ca și în 2016, la 6.500 de lei.

Finanțarea acordată prin prezentul program, care va avea caracter multianual, reprezintă o strategie pentru o perioadă de 3 ani (2017 — 2019), prin care Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) își propune să contribuie la încurajarea achiziției de autoturisme noi din ce în ce mai performante din punct de vedere al impactului asupra mediului.

Noutatea programului este că, începând din 2017, se introduc praguri maxime de emisii de CO2 ale autovehiculelor pentru achiziția cărora se poate obține prima de casare.

Sursă: România TV.net

LASA UN RASPUNS