Călin Popescu – Tăriceanu susține proiectul “Pitești – București în 35 de minute”

0
493

Bogdan Marius Ivan, 38 de ani, s-a născut și trăiește împreună cu soția și cei doi copii în Pitești. Candidează pentru Camera Deputaților din partea ALDE, iar programul său politic vizează domeniul transporturilor, pe care Bogdan Ivan s-a specializat în ultimii ani.

Obiectivele lui principale sunt linia rapidă de cale ferată Pitești – București (care va ajuta Uzina Dacia), autostrada Pitești – Sibiu (de asemenea, importantă pentru Dacia) și modernizarea drumurilor naționale din Argeș.

“Uniunea Europeană finanțează infrastructura de transport din România prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Modernizarea liniei de cale ferată Pitești – București este cuprinsă în program, deci poate fi finanțată de Uniunea Europeană. Din păcate, este trecută la obiective non-majore. Parlamentul are rol de control asupra Guvernului. Ca deputat, mă voi lupta ca acest proiect să intre pe lista obiectivelor majore”, a afirmat Ivan.

Proiectul va fi important și pentru economia județului Argeș, mai ales pentru Uzina Automobile Dacia din Mioveni. Creșterea vitezei de deplasare pe calea ferată ar însemna economii la costul transportului de mașini Dacia către portul Constanța.

“Nu, nu este ficțiune! În urmă cu doar câțiva ani, la fel poate că părea și proiectul Eurogării Pitești. Atunci am fost acuzat că spun lucruri neadevărate anunțând că în Pitești se va construi o gară nouă și modernă, la standarde europene. În cele din urmă, am dovedit că se poate, iar Eurogara a fost construită”, a declarat Bogdan Ivan.

Proiectul cu privire la construirea unei linii rapide de cale ferată Pitești- București este susținut și de Călin Popescu – Tăriceanu, copreședinte ALDE și propunerea partidului pentru funcția de Prim-ministru al României. Invitat la o emisiune la postul de televiziune România TV, Tăriceanu a declarat, printre altele, că sprijină proiectul lui Bogdan Ivan, candidat în Argeș din partea ALDE pentru Camera Deputaților.

LASA UN RASPUNS