Banii de INVESTIȚII, folosiți pentru PLATA SALARIILOR. Mesajul premierului către edilii locali

0
411

Se pregătește o nouă ordonanță de urgență. Banii de investiții vor putea fi folosiți pentru plata salariilor. Acest lucru vine totuși ca o veste bună pentru primarii care nu aveau acoperite sumele necesare pentru plata salariilor funcționarilor, până la finele acestui an, iar în acest fel banii din excedent pot fi direcționați și către plățile salariale. Și în județul Argeș sunt mai multe primării în care edilii locali s-au văzut în imposibilitatea de a da salariile angajaților primăriei, după majorările salariale făcute, unele dintre ele, fără cap, având în vedere că au existat avertismente de la centru că aceste majorări se vor efectua în funcție de bugetul fiecărei localități.

Guvernul pregătește o ordonanță de urgență prin care le permite să taie banii de investiții și să-i folosească pentru plata salariilor. Anunțul a venit atât de la premierul Viorica Dăncilă, cât și de la ministrul Dezvoltării regionale, Paul Stănescu, la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România.

Ne vom asigura că veniturile din 2018 nu vor fi sub nivelul celor din 2017. În perioada următoare vom introduce și posibilitatea folosirii excedentului bugetar și pentru finanțarea cheltuielilor de personal, plata arieratelor, a corecțiilor financiare sau a sentințelor judecătorești definitive“, a transmis premierul Viorica Dăncilă primarilor prezenți la Adunarea comunelor din România.

LASA UN RASPUNS