Bani europeni nerambursabili! Primesti 40.000 de euro daca vrei sa devii om de afaceri

0
697

Vrei sa devii om de afaceri? Vei primi 40.000 de euro, bani europeni neramburabili prin programul “Romania Start-Up Plus”.

Şomerii sau salariaţii care vor să intre în afaceri pot primi o finanţare nerambursabilă de până la 40.000 de euro, bani europeni.

Pentru a beneficia de aceşti bani, doritorii trebuie să depună proiecte incepand cu data de 15 august. Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat, spre consultare publică, Ghidul Programului „România Start-Up Plus”, în valoare de 105 milioane euro din alocarea aferentă Programului Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, având ca obiective stimularea antreprenoriatului și crearea de locuri de muncă, potrivit unui comunicat al instituţiei, scrie economica.net.

In momentul semnării contractului cu administratorul schemei de antreprenoriat, viitorul antreprenor primește o subvenție în valoare de maximum 24.000 euro, reprezentând prima tranșă de finanțare. A doua tranșă de finanțare, în valoare de maximum 16.000 euro, va fi acordată dacă antreprenorul realizează venituri brute echivalente cu jumătate din valoarea primei tranșe.
Accesul la finanțare al întreprinderilor din România este printre cele mai reduse din UE. Numai 2% din întreprinderile din România – față de 8%, media europeană – au accesat granturi sau credite subvenționate în 2015, conform sondajului SAFE al Comisiei Europene.

Sursa: Romania TV.ro

LASA UN RASPUNS