BANI de la STAT pentru cei care vor să își deschidă o afacere! VIDEO. Ministrul de Afaceri a explicat PAȘII, la Pitești

0
977

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, a prezentat miercuri la Pitești Programul ”Start-up Nation – Romania” – program în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii.

Alături de ministrul Alexandru Petrescu s-au aflat Ministrul Cercetării și Inovării, Șerban Valeca, președintele CJ Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Simona Brătulescu, prefectul Emilian Dragnea, deputatul Mircea Draghici, chestor al Camerei Deputaților, deputatul Radu Vasilică, conducerile Asociației Oamenilor de Afaceri, Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură și Federației Patronale a IMM-urilor Argeș. Sala mare a Consiliului Județean Argeș a fost arhiplină, la prezentare fiind prezenți oameni de afaceri și tineri studenți de la facultățile cu profil economic ale celor două universități din Pitești.Finanțarea pentru Programul “Start-Up Nation- România” este de 400 de milioane de euro, bani care vor proveni atât din bugetul de stat, cât și din bugetul Uniunii Europene. Programul “Start-Up Nation- România”, care se va desfășura pe o perioadă de trei ani, își propune finanțarea a aproximativ 10.000 de noi firme anual. Prin acest program ar putea fi create peste 20.000 de locuri de muncă în fiecare an, în condițiile în care, pentru un grant de 100.000 de lei, IMM-urile au obligația de a angaja minim o persoană, iar pentru 200.000 de lei, minim două persoane.

La Pitești, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a precizat că acest program are un impact real și asupra omului de pe stradă, nu doar asupra unor medii asociative pentru care există alte programe. “Start-Up Nation trebuie să-i ajute pe toți, dar cel mai important este că insuflă o nouă abordare pentru ecosistemul de afaceri și comercial al României”, a mai adăugat ministrul Alexandru Petrescu.

Program este simplu de accesat, existând doar următorii pași:

# Înscriere on-line a planului de afaceri cu îndrumator automat

# Evaluare electronică și punctaj acordat automat

# Documentație încărcată în aplicație fără depunere fizică de dosare

# Ordonare în funcție de punctaj, minim 50 puncte

# Decontare – Principiul cererii de plată.

 

LASA UN RASPUNS