Baionetă din secolul al XIX-lea, expusa la Muzeul Judetean Arges! De cand se afla in patrimoniul muzeului

0
372

Muzeul Judeţean Argeş expune în luna noiembrie 2016, în cadrul mini expoziţiei Exponatul lunii, o baionetă din secolul al XIX-lea.

“În luna noiembrie 1877, în timpul războiului ruso-turc, la care a participat şi armata română, au avut loc bătălii importante care, în cele din urmă, au dus la obţinerea şi recunoaşterea Independenţei de Stat a ţării noastre.
La 9/21 noiembrie, românii au cucerit şi reduta Rahova. Plevna a reuşit să reziste până la 28 noiembrie/10 decembrie, fiind încercuită de trupele ruso-române. Osman Paşa a încercat să străpungă încercuirea şi să se retragă, dar manevra sa a eşuat, astfel încât el şi armata sa s-au predat. Baioneta are lama din oţel, iar mânerul este din alamă. Pe partea superioară a lamei este inscripţionat ,,St. Etienne 1870”. Piesa a intrat în patrimoniul muzeului în anul 1968.”, a transmis Cornel Popescu, managerul Muzeului Judetean Arges.

Exponatul lunii va putea fi observat de marţi până duminică între orele 9.00-17.00, la sediul Muzeului Judeţean Argeş din strada Armand Călinescu, nr. 44, intrarea fiind liberă.

LASA UN RASPUNS