Azi, la Curtea de Apel Pitești, PRONUNȚAREA în dosarul președintelui Klaus Iohannis!

0
1368

Astăzi, la Curtea de Apel Piteşti va fi dată pronunţarea în dosarul preşedintelui Klaus Iohannis privind casa din centrul Sibiului pentru care se judecă de ani buni. Familia prezindenţială a a depus o contestaţie în anulare, nemulţumită de decizia Curţii de Apel Braşov prin care pierdea dreptul asupra imobilului, făcând şi cerere de strămutare. Astfel dosarul cu numărul 645/64/2015 a ajuns pe rolul instanţei din Piteşti. La ultimul termen de judecată, din data de 15 februarie, completul a rămas în pronunţare, privind admisibilitatea contestaţiei.
Dacă solicitarea va fi respinsă Klaus şi Carmen Iohannis vor pierde definitiv imobilul pe care îl au închiriat de ani buni unei bănci comerciale.

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 29 din centrul Sibiului, din care Klaus şi Carmen Iohannis au cumpărat jumătate pe 1 iunie 1999 pentru suma de 5.000 de lei, a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora a trecut, în anii ’70, în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii. Casa ce face obiectul procesului a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriaşi. În anul 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea. Casa a ajuns apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea. Foştii chiriaşi au deschis procese în instanţe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept al lui Nicolae Baştea. Pe 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a respins un recurs declarat de Klaus şi Carmen Iohannis şi a menţinut decizia Tribunalului Braşov din mai 2014, prin care a fost anulat contractul de vânzare-cumpărare a imobilului din Sibiu. Pe 16 noiembrie 2015, preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulţumit de sentinţa judecătorească prin care a pierdut respectivul imobil şi a depus ulterior o contestaţie în anulare. Pe 6 aprilie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis o cerere depusă de familia Iohannis, prin care s-a solicitat strămutarea procesului de la Curtea de Apel Braşov la Curtea de Apel Piteşti, decizia fiind definitivă, după cum scrie adevărul.ro.