Au fost SANCTIONATI cei care au anuntat incidente electorale imaginare: “apelare ABUZIVA a SNUAU 112”

0
488

In judetul Arges, alegerile parlamentare s-au desfasurat fara incidente majore, comparativ cu alti ani, informeaza prefectul de Arges, Cristian Soare.

“Numarul incidentelor electorale atat pe timpul campaniei, cat si in ziua alegerilor a fost extrem de redus, mult sub ceea ce am avut cu prilejul altor scrutine electorale. Pe perioada campaniei electorale au fost inregistrate 12 sesizari privind potentiale incidente electorale.
Dintre acestea, 11 s-au confirmat: 8 au vizat afisajul necorespunzator (7 confirmate si 1 neconfirmata). In cazul celor 7 confirmate au fost aplicate sanctiuni contraventionale cu amenda sau avertisment. Celelalte 4 sesizari au vizat modul de desfasurare a campaniei electorale de catre partide; acestea au fost inaintate Autoritatii Electorale Permanente pentru solutionare.

In ziua alegerilor au fost inregistrate 10 apeluri privind potentiale incidente electorale. 7 dintre acestea nu s-au confirmat, in toate cazurile fiind aplicate sanctiuni contraventionale pentru apelarea abuziva a SNUAU 112. In celelalte 3 situatii: intr-un caz a fost intocmit dosar penal potrivit art.385 din Codul Penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de impiedicare a exercitarii drepturilor electorale, iar in cazul celorlalte doua sesizari a fost informat Biroul Electoral de Circumscriptie. Astfel, un cetatean care s-a prezentat la vot nu isi schimbase cartea de identitate, iar la o sectie de vot, lipseau 5 buletine de vot pentru Senat din pachetul sigilat.”, a explicat prefectul de Arges, Cristian Soare.

LASA UN RASPUNS