Astazi este CEA mai CALDUROASA zi din an de pana acum! Temperaturi FIERBINTI

0
248

Astazi este cea mai calduroasa zi din an de pana acum, avertizeaza meteorologii. In partea de sud a tarii intra in vigoare un cod portocaliu de canicula.

Termometrele vor ajunge la 39 de grade Celsius, însă temperatura resimţită va fi chiar şi de 50 de grade. Regiunile din sudul ţării vor fi vizate de temperaturi care vor ajunge să fie cam cu 10 grade mai mari decât ar fi normal chiar şi la sfarşitul lunii lui Cuptor, începutul lunii august.

În după-amiaza zilei de luni, 1 august, judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, se vor atinge local maxime termice de 37…38 de grade, iar izolat se vor înregistra valori în jurul a 39 de grade şi, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Jumatatea de sud a judetului Arges se afla sub avertizare de cod galben de canicula.

În după-amiaza zilei de marţi, 2 august, în sud-estul ţării vremea caniculară se va menţine, iar în estul Munteniei, sudul Moldovei şi partea continentală a Dobrogei se vor mai atinge maxime termice de 35…36 de grade.

Sursa: Romania TV.ro

LASA UN RASPUNS