Asistent universitar acuzat de TRAFIC de INFLUENTA!

0
763

Au fost dusi cu mandat la Parchetul de pe langa Tribunalul Arges. Acuzatii grave. Este vorba despre un asistent universitar din cadrul Universitatii din Pitesti si de un presedinte al unei asociatii judetene. Au fost dusi cu mandat pentru audieri, iar judecatorii au dispus masura preventiva a controlului judiciar pentru cei doi.

Anchetatorii spun ca, in noiembrie 2015, cei doi au pretins și primit de la o denunțătoare 10.000 de lei pentru a interveni in scopul obținerii vizei de flotant în Pitești, înscrierea la un liceu pe listele unei minorități și promovarea unui examen. Toate, în scopul obținerii diplomei de bacalaureat de către un preot din alt judet.

Iata comunicatul de presa:

La data de 08.12.2016, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Argeş au pus în executare un număr de două mandate de aducere emise de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș pentru suspecții :
– P.M.I., asistent universitar în cadrul Universității Pitești, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență;
– M.P., președintele unei asociații județene, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.
În fapt, în cursul lunii noiembrie 2015, cei doi suspecți au pretins și primit de la o denunțătoare suma de 10.000 lei pentru a interveni pe lângă funcționari cu atribuții specifice pentru obținerea vizei de flotant în municipiul Pitești, înscrierea la un liceu pe listele unei minorități și promovarea unui examen, toate în scopul obținerii diplomei de bacalaureat de către G.M., preot într-un alt județ.
Urmare a probatoriului administrat, la data de 09.12.2016, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și a luat față de aceștia măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş au beneficiat de sprijinul S.O.S. Pitești.

Facem precizarea că punerea în mișcarea a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

LASA UN RASPUNS