Asa s-a aflat de IADUL din Berevoesti! Sclavul fugar ce a dat totul in VILEAG

0
1180

Cum a aflat Politia de cel mai grav caz de sclavagism din Romania postdecembrista? De la o victima ce a scapat si a mers direct la oamenii legii pentru a le povesti. A scapat, dupa ce un alt coleg de suferinta a murit, dupa ce a cazut un bustean peste el. A fugit mancand pamantul, iar de aici a inceput o intreaga ancheta, descoperindu-se lucruri de nedescris. O ancheta jurnalistica realizata de Libertatea explica culisele evenimentelor.

Din informațiile obținute de la anchetatori, buba s-a spart spre finalul anului trecut, atunci când una dintre victimele traficanților, un bărbat siluit deja de câțiva ani în curtea unui traficant, a fost luat cu forța la tăiat de bușteni, în pădure, unde a avut parte de o moarte violentă. Bietul om pierise în chinuri strivit chiar de unul dintre copacii doborâți de el. Martor la tragedie a mai fost un alt ”sclav” care a fost alungat de traficant în acel moment. Slăbit și molestat, bărbatul și-a adunat toate puterile și a fugit mâncând pământul înspre poalele muntelui.

Acesta fusese racolat de unul dintre clanurile țigănești din fața Bisericii Sfântul Anton, din Pitești, în urmă cu mai mulți ani.

”A fost săltat de pe marginea bordurii de către membrii unui clan din Gămăcești care l-au îndesat într-o mașină, în timp ce omul țipa disperat după ajutor. Un martor a sunat atunci la 112 și a fost raportată o dispariție”, ne-a explicat un anchetator.

Victima a ajuns într-un final la Poliție, unde a vorbit despre toate chinurile îndurate, unde a mărturisit și că în pielea lui se mai aflau și alți oameni rămași captivi într-un iad de nedescris.

Traficantul care i-a dat drumul a dat astfel de gol, fără să realizeze, toate proporțiile abuzurilor săvârșite de cele nouă clanuri, formate din familii de romi. Din informațiile obținute, ”stăpânul” ”milos” a fost cel care a sunat la Poliție să reclame dispariția victimei, pretinzând că îi este rudă. Doar că din informațiile puse cap la cap de polițiștii argeșeni – acel apel la 112 și declarațiile victimei eliberate -, judiciariștii și-au dat seama că au în față o adevărată rețea de trafic de persoane și au solicitat sprijinul colegilor de la Crimă Organizată.

Aici au intrat pe fir și ofițeri sub acoperire care au reușit vreme de șase luni să extragă din acel infern aproximativ 80 de victime ale traficanților, dintre care 15 numai în momentul descinderilor de acum o săptămână.

In urma actiunii desfasurate la Berevoesti, au fost 38 de persoane retinute. 37 dintre acestea se afla in srest preventiv, iar o persoana in arest la domiciliu, fiind sub tratament cu dializa.

LASA UN RASPUNS