Argeșul și alte 29 de județe, sub Cod GALBEN de FURTUNI

0
311

După mai multe zile caniculare, au venit ploile. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo valabilă până joi, la ora 3.00, de COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi însemnate cantitativ. Atenţionare este valabilă până joi 26 iulie, ora 03:00.

În intervalul menţionat, în toate zonele de munte, precum şi în Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, nord-vestul Moldovei şi vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi căderi de grindină.

Astfel de fenomene se vor semnala şi în regiunile estice şi sud-estice, dar pe spaţii mai restrânse, îndeosebi în a doua parte a zilei de marţi (25 iulie) şi în prima parte a nopţii de marţi spre miercuri (25/26 iulie).

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20…25 l/mp şi punctiform 50…60 l/mp.

Sursă: Realitatea.net

LASA UN RASPUNS