Argeseanul, considerat numarul 1 in LUME la informatica, va pleca in strainatate la studieze! Se va INTOARCE in tara. Ce spune elevul

0
575

Argeseanul, considerat numarul 1 in lume la informatica, va alege sa studieze in marile universitati din Europa si SUA, insa se va intoarce in Romania sa performeze, dupa cum chiar acesta a declarat intr-un interviu acordat pentru jurnalistii Adevarul.ro.

Costin Oncescu este elevul român cu cel mai bun punctaj la a XXVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică desfăşurată în august la Kazan (Rusia). Pana in toamna, acesta va alege la ce universitate din Anglia va studia peste doi ani.

Chiar dacă va pleca să studieze la o universitate din Vest, asta nu înseamnă că va rămâne acolo. Acesta se vede ca, peste ani, sa profeseze in Romania. Sa revina in tara pentru a profesa. „Opţiunea mea de a studia în străinătate nu implică faptul că nu am de gând să mă întorc în România ci, din contră, aş vrea să revin să fac ceva deosebit. Sper ca peste ani, informatica să-mi aducă satisfacţia muncii împlinite. Îmi doresc astfel să las ceva în urmă, poate chiar aducându-mi contribuţia la o inovaţie în domeniul medical.“, a declarat Costin, elev al Colegiului National “Dinicu Golescu” Campulung. Acesta spune ca succesul sau vine dupa o munca multa in spate, dar si pentru faptul ca a pus pasiune in tot ceea ce a facut.

„Secretul e să fii hotărât, perseverent şi, bineînţeles, să fii descoperit la momentul potrivit de către omul potrivit. Am avut şansa ca, în clasa a IV-a, domnul profesor Octavian Dumitraşcu să vadă în mine un posibil informatician foarte bun. Apoi, informatica a devenit pentru mine o pasiune, astfel încât orele de muncă nu mi s-au părut niciodată prea multe sau prea obositoare“, a declarat argeseanul in varsta de 17 ani.

Costin Oncescu va studia computer science într-una dintre marile universităţi de prestigiu din Europa, Oxford sau Cambridge, deşi, spune el, n-ar fi exclus să studieze şi peste ocean, în America.

Sursa: Adevarul.ro