ARGEȘ. Angajați din SĂNĂTATE, în drum spre București. Vor PROTESTA în fața Ministerului Sănătății

0
539

Sindicaliști din sănătatea argeșeană se îndreaptă chiar acum către București, acolo unde vor participa la pichetarea Ministerului Sănătății. Sunt 50 de persoane din toate categoriile profesionale, asistenți sociali, personal din creșe, spitale, DSP, etc., în frunte cu președintele Sindicatului SANITAS Argeș, Doina Fănică, aceasta declarând că speră ca măcar în ceasul al 12-lea ministrul Sănătății să își întoarcă fața către sănătate și să nu mai ”mimeze dialogul”.

La pichetarea de luni, 2 octombrie, de la Ministerul Muncii, colegii noștrii din țară care au participat la protest nu au avut cui să înmâneze revendicările, nu au fost invitați la discuții. Sperăm ca ministrul Sănătății să nu mai fie indiferent în ceea ce privește sistemul de sănătate și să mimeze dialogul, pentru că sunt reale problemele ridicate de noi și trebuie să le transmită acest lucru și guvernanților. Vorbim de diminuări de salarii cu până la 50% la personalul tesa, administrativ și spitalele de monoprofil, cu plafonările de sporuri.”, ne-a decarat președintele Sindicatului SANITAS Argeș, Doina Fănică, care a adăugat cu privire la transferul contribuțiilor sociale de la angajator către angajat: ”Nu există în nicio țară din Uniunea Europeană această măsură. Practic, această măsură anuleazăă creșterile salariale din sistemul de sănătate.
La acest moment, printr-o petiție online, membrii de sindicat sunt întrebați cu privire la declanșarea unei greve generale în sistemul de sănătate.

Sindicaliștii SANITAS vor picheta astăzi Ministerul Sănătății, între orele 11.00 – 13.00.

Citește și: Calendarul de PROTESTE. Miting de amploare în sistemul de SĂNĂTATE: ”NU există în nicio țară din UE”

Sursă foto: Arhivă

LASA UN RASPUNS