Arestat preventiv in Romania, il vor si autoritatile din Germania! Ce au DECIS insa judecatorii

0
828

Asteptat de autoritatile germane sa fie predat pentru executarea pedepsei, barbatul are insa de incheiat socotelile cu instanta din Arges, pentru ca intre timp a comis alte infractiuni si se afla in arest preventiv.

Dragan Roberto Pertovic, de 29 de ani, a participat la o talhărie la Mioveni, alături de alţi trei bărbaţi, si se află în arest, fiind deja trimis în judecată. La putin timp dupa arestarea sa preventiva, pe numele acestuia s-a cerut un mandat european emis de autoritatile germane.

Acesta este un cetatean roman cu domiciliul in Serbia, iar Curtea de Apel Piteşti a dat ieri o sentinţă în acest caz: “Admite sesizarea formulată de Parchetul de pe langă Curtea de Apel Piteşti. (…) dispune executarea mandatului european de arestare emis de Tribunalul Districtual Landshut, la data de 06.09.2016, în dosarul nr. Gs 2861/16 şi arestarea în vederea predării persoanei solicitate PETROVIC DRAGAN ROBERTO, în prezent aflat în Penitenciarul Colibaşi. Ia act că persoana solicitată a consimţit la predare şi nu a renunţat la drepturile conferite de regula specialităţii. (…) amînă predarea persoanei solicitate pînă la soluţionarea definitivă a cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 22681/280/2016, aflat pe rolul Judecătoriei Piteşti. În caz de condamnare cu executarea în regim de detenţie a pedepsei, predarea se amînă pînă la punerea în libertate ca urmare a liberării condiţionate sau pînă la executarea pedepsei la termen”.

LASA UN RASPUNS