Anunt IMPORTANT cu privire la desfasurarea programului Prima Casa!

0
720

Ministrul finantelor a facut un anunt important cu privire la desfasurarea programului Prima Casa pe anul 2017. Acesta a propus in sedinta de Guvern de luni un plafon de 2,5 miliarde lei pentru programul Prima Casa. De asemenea, acesta a mai spus ca va face si o serie de propuneri privind metodologia de transpunere in derularea programului a prevederilor din Ordonanta 97/2016 “care modifica legea initiala care aproba programul ‘Prima Casa’. Prevderile vizeaza reducerea birocratiei si directionarea programului in special pentru constructii noi si constructii consolidate.

Guvernul a aprobat proiectul de HG prin care programul “Prima casa” 2017 va avea alocat, conform strategiei, un plafon total de garantare de 2,67 miliarde de lei, din care 2,5 miliarde de lei reprezinta plafonul nou alocat, restul de 175,5 milioane lei reprezentand diferenta ramasa nealocata sau neutilizata din anul 2016.

Normele metodologice de implementare a programului “Prima casa” au fost modificate in sedinta de luni astfel incat sa fie armonizate cu modificarile aduse acestui program prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 97/2016, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Astfel, se introduce un nou set de definitii ale locuintelor care se pot achizitiona/construi prin Program. Prin locuinta noua, in sensul Programului “Prima casa”, se intelege orice imobil care respecta cerintele pentru a fi incadrat in categoria imobilelor cu destinatia de locuinta, receptionat la terminarea lucrarilor cu cel mult 5 ani inainte de data solicitarii creditului garantat. Locuintele supuse unor lucrari de interventie in vederea consolidarii si/sau reducerii riscului seismic cu cel mult 5 ani inainte de data solicitarii creditului garantat, vor fi asimilate locuintelor noi.

Sursa: Hotnews.ro

LASA UN RASPUNS