ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ de la meteorologi: Primăvara se lasă așteptată

0
500

Anunț de ultimă oră facută de meteorologi. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În regiunea Muntenia, zilele acestea vremea va fi deosebit de geroasa, in special noaptea.  Vor fi valori medii ale temperaturilor maxime între -3 și 0 grade şi ale celor minime între -14…-11 grade. Începând din 15 februarie, vremea va intra într-un proces de încălzire. Temperatura medie diurnă va fi de 2…4 grade la început, atingând 10…12 grade în jurul datei de 23 februarie. Temperaturile nocturne, vor crește de la -8…-6 grade pe 16 şi 17 februarie, spre 0 grade, în cea mai mare parte a celei de-a doua săptămâni.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor în general slabe, mai ales sub formă de ploaie,
va fi relativ ridicată în cea de-a doua săptămână, cu deosebire în intervalul 20-22 februarie.
La munte, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața în majoritatea masivelor montane la începutul intervalului, apoi va intra într-un proces de încălzire începând cu 15 februarie. Valorile medii ale temperaturilor maxime vor crește de la 0…1 grad de la mijlocul primei săptămâni, până la 2…3 grade spre sfârșitul intervalului, iar cele minime de la -8…-5 grade, până la valori medii în jur de -4 grade, spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în intervalul 18 – 26 februarie.

LASA UN RASPUNS