Angajat al Serviciului de Ambulanță Argeș, CONDAMNAT de Judecătoria Pitești. Acuzațiile sunt INCREDIBILE

0
2149

Încă lucrează la Serviciul de Ambulanță Argeș, deși ar fi participat de 6 ori cu o diplomă falsă la concursul pentru ocuparea postului. A fost condamnat de Judecătoria Pitești, după ce ar fi prezentat o diplomă de studii falsă, obținând un post de ambulanțier. Instanţa l-a condamnat la 8 luni închisoare cu suspendare şi prestarea unor ore de muncă în folosul comunităţii, însă nefiind o decizie definitivă, Ionuț Mirel Leca va rămâne încă pe funcție, ca șofer la Serviciul de Ambulanță Argeș. A fost trimis în judecată la sfârşitul anului trecut, fiind acuzat de fals şi uz de fals, după ce a participat, începând din anul 2010, la şase concursuri ale Serviciului de Ambulanţă Argeş, pentru postul de şofer, depunând la dosar o diplomă de Bacalaureat falsă. Acesta a obţinut diploma de Bacalaureat falsificată în 1998 de la un fost coleg de muncă, decedat între timp.

A depus o copie legalizată la notar ce ar fi fost eliberată la Colegiu Tehnic Câmpulung. În prezent, acesta lucrează ca şofer de autosanitară I pe perioadă nedeterminată din 2014, la Staţia de Ambulanţă Câmpulung.

Iată sentința data de Judecătoria Pitești, joi: „Condamnă pe inculpatul Leca Ionuţ-Minel la şase pedespe de câte 3 luni închisoare pentru comiterea a şase infracţiuni de uz de fals (…) interzice inculpatului exercitarea drepturilor (…) respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani cu titlu de pedeapsă complementară aferentă fiecărei pedepse principale. (…) contopeşte pedepsele aplicate inculpatului şi dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 3 luni închisoare, care va fi sporită cu 5 luni, inculpatul urmînd a executa pedeapsa de 8 luni închisoare, (…) dispune suspendarea executării pedepsei principale sub supraveghere pe o durată de 2 ani ce reprezintă termen de supraveghere, (…) impune inculpatului să execute obligaţia de a frecventa unul dintre programele de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune Argeş sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Poienarii de Muscel sau în cadrul Consiliului Local Poienarii de Muscel, judeţul Argeş, pe o perioadă de 60 de zile“. Sentința nu este definitivă.

LASA UN RASPUNS