Amenda URIASA pentru un comerciant! Depistat cu CIUPERCI EXPIRATE la vanzare

0
444

Mai multe sanctiuni au fost aplicate de inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Arges in luna februarie a acestui an. Au fost aplicate sanctiuni pentru lipsa unei igiene corespunzatoare intr-o pizzerie, la un fast-food ori un depozit, lipsa echipamentelor de protectie a personalului angajat in doua restaurante din Pitesti, dar si un depozit alimentar. De asemenea, a fost aplicata o sanctiune usturatoare unui comerciant care avea la vanzare ciuperci champignons ECO intregi, 330g, cu termen de valabilitate expirat. Este vorba despre o amenda de 45.000 lei, sanctiune aplicata pentruu valorificarea produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat.

Pentru neconformitatile constatate, consilierii DSVSA Arges au aplicat conform HG 984/ 2005 cu modificarile si completarile ulterioare, 21 sanctiuni contraventionale, din care 5 avertismente scrise (conditii necorespunzatoare la depozitarea produselor alimentare ) si 16 amenzi in valoare totala de 55300 lei, astfel :

-4 amenzi in valoare de 2400 lei pentru manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare (lipsa echipament de protectie a personalului angajat) – braserie, 2 restaurante, depozit alimentar;
-2 amenzi in valoare de 1200 lei pentru neprezentarea la controlul autoritatii sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor competente a documentelor sanitare veterinare pentru produsele alimentare aduse in piete, hale, targuri si alte asemenea locuri, inainte de a fi puse in vanzare, conform legislatiei in vigoare (comercializarea, in piete, de produse alimentare necontrolate sanitar veterinar);
-3 amenzi in valoare de 1800 lei pentru intretinerea necorespunzatoare a spatiilor de prelucrare, depozitare si valorificare a produselor alimentare precum si a instalatiilor, utilajelor si a ustensilelor de lucru ( spatii productie, ustensile si utilaje neigienizate) – spatiu preparare neigienizat – pizzerie, plafon si paviment neigienizat – fast food, neigienizarea corespunzatoare a spatiului de depozitare- depozit;
– 2 amenzi in valoare de 1200 lei pentru ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare (ambalare si etichetare necorespunzatoare, produse fara elemente de identificare) – 2 magazine alimentare- carne transata si carne tocata fara elemente de identificare;
– 1 amenda in valoare de 600 lei pentru comercializarea furajelor, aditivilor furajeri si a altor produse destinate nutritiei animalelor provenite din productia interna sau din import, ambalate si etichetate cu incalcarea normelor sanitare veterinare, precum si comercializarea lor in alte locuri decat cele autorizate/inregistrate sanitar veterinar ( comercializarea de furaje etichetate necorespunzator);
– 1 amenda in valoare de 700 lei pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la eliberarea produselor medicinale veterinare ( eliberarea produselor medicinale veterinare fara reteta);
-2 amenzi in valoare de 2400 lei pentru neexecutarea de catre medicul veterinar oficial, in conditiile prevazute in Programul de supraveghere, profilaxie si combatere a bolilor la animale, de prevenire a transmiterii de boli de la animale la om si de protectie a mediului ( neexecutarea de catre medicul veterinar a actiunilor sanitar veterinare prevazute in Programul Strategic);
-1 amenda in valoare de 45000 lei pentru valorificarea produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat (comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate expirat) – ciuperci champignons ECO intregi, 330g;

In cursul lunii februarie 2017 au fost confiscate si scoase din consumul publicproduse in valoare totala de 44.635 lei.

-carne – 1347 kg
-preparate carne –561 kg
-peste – 42 kg
-lapte – 51 l
-produse lactate – 670 kg
-oua – 234 buc
-alte produse – 441 kg.