Alocări de fonduri FĂRĂ PRECEDENT, pentru reducerea șomajului. Câți BANI primesc ANGAJATORII

0
654

Premierul Viorica Dănicilă anunță alocări de fonduri fără precedent pentru a stimula reducerea șomajului și inserția pe piața muncii a tinerilor absolvenți. Astfel, antreprenorii vor fi stimulați să angajeze din categoriile defavorizate, respectiv persoane peste 45 de ani, șoeri de lungă durată, șomeri unici întreținători de familie, persoane aflate în pragul pensionării sau tineri absolvenți.

Așa cum ne-am angajat în programul de guvernare, vom continua cu măsurile de reducere a șomajului și reinserție pe piața muncii. Pe ordinea de zi de astăzi avem un proiect de act normativ prin care stabilim modul în care se vor încheia contractele de ucenicie și vom stimula reducerea șomajului. Vom crește de la de la 900 de lei la 2250 stimulentul pentru antreprenorii care angajează tineri absolvenți ai unor instituții de învățământ, șomeri în vârstă de peste 45 de ani, șomeri de lungă durată, șomeri unici întreținători de familie, persoane aflate în pragul pensionării, care își găsesc cu greu un loc de muncă.

Cuantumul primei de activare pentru șomerii care se reîncadrează, fără a fi beneficiat anterior de ajutor de șomaj, va crește de la 500 de lei la 1000 de lei.

Venim în sprijinul angajatorilor care vor încheia contracte de ucenicie sau de stagiu”, a declarat premierul României, Viorica Dăncilă.

Sursa: Stiripesurse.ro

LASA UN RASPUNS