ALDE lanseaza programul pentru sport: “Redam faima sportului romanesc”

0
224

In programul politic al partidului, Alianța Liberalilor și Democraților a inclus un apel semnat de 60 de sportivi români, campioni și medaliați olimpici mondiali și europeni, care au propus ca educația fizică și sportul să fie nu doar o prioritate națională, ci și o componentă națională a educației din România.

Acest apel a reprezentat de fapt lansarea programului ALDE pentru sport „Redăm faima sportului românesc”, care a fost prezentat joi, 17 noiembrie, de către copreședinții ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin, împreună cu Sorin Campeanu, fost ministru al Educației, alături de sportivii de legendă ai României Cristian Gațu, Ilie Năstase, Anișoara Cușmir și Oana Pantelimon, în cadrul unei conferințe de presă.

”Eu cred că proiectul ambițios la care ne-am angajat, <România a 7-a putere economică a Europei>, trebuie să se bazeze pe niște domenii de excelență. Și mi-aș dori foarte mult ca sportul să redevină ceea ce a fost odinioară și să poată duce imaginea României în lume altfel decât, din păcate, a fost făcută publică în ultimele două decenii și jumătate.
Propunerea pe care noi o vom face în privința finanțării este ca toate profiturile de la Loteria Română să fie alocate sportului. Toate profiturile, nu numai un procent ca acum.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Comandat de ALDE Arges, executat de Asociatia de Presa “Ziarul argesenilor”, M.F. 11160008

LASA UN RASPUNS