ALARMANT! S-a TRIPLAT numărul URȘILOR în Argeș, în ultimii 2 ani. Ce spune PREFECTUL județului

0
682

S-a triplat numărul urșilor, în județul Argeș, în ultimii doi ani, iar situația se va înrăutăți, dacă nu se vor lua măsuri concrete. Este de notorietate faptul că, din când în când, în ultima vreme, ursul își face apariția prin gospodăriile argeșenilor, făcând diferite pagube, iar la finalul lunii mai o ursoaică cu trei pui au speriat niște turiști copii care se aflau la Cetatea Poenari.

Și acum este închis accesul la Cetatea Poenari, a declarat prefectul de Argeș, Emilian Dragnea, în emisiunea Banul public, de la Absolut TV, în urmă cu puțin timp. Acesta a afirmat că se încearcă prinderea urșilor pentru relocare, obținându-se acordul Ministerului Mediului în acest sens, însă acțiunea nu a reușit până la acest moment. S-a montat în zonă o cușcă de capturare, însă urșii nu au fost prinși.

Problema care se pune este ce se va întâmpla peste alți doi ani, dacă în tot atât timp numărul urșilor, în județul Argeș, s-a triplat. ”Aceste semnale sunt transmise și la nivelul ministerului Mediului, care este și gestionarul problemei la nivel național și se va efectua o analiză cu prefecții din țară, acolo unde există aceste situații, inclusiv pentru eliberarea unor ordine de sacrificare a unor animale care devin violente în anumite zone.”, a declarat prefectul de Argeș.

Dragnea a mai spus că împreună cu reprezentanții Consiliului Județean și ai Muzeului vor fi stabilite măsuri de conducere dirijată a grupurilor de turiști, pentru că ”urși în zonă mai sunt, trebuie recunoscut acest fapt, și să evităm pericolele la care se pot expune eventualii turiști, în special copiii. Vrem să ducem la îndeplinire niște măsuri care să fie aduse la cunoștință autorităților școlare și publicului dispus să viziteze zona. Vom acționa cu Agenția de Protecția Mediului să punem în toată această zonă panouri care să informeze turiștii de cum trebuie să acționeze și ce comportament trebuie să aibă, dar și pericolul care poate apărea în prezența acestor animale.”.