Află cum va fi VREMEA în următoarele zile!

0
1181

Meteorologii anunță vremea pentru următoarele zile, iar temperaturile se vor menține reci pentru normalul perioadei în ultima decadă a lunii aprilie. De marţi, vremea va fi predominant frumoasă si se va încălzi. Weekendul viitor însă vor fi ploi, la început în regiunile vestice si nord-vestice, apoi temporar si în rest.

DUMINICĂ. Pe parcursul zilei regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai scăzute decât cele climatologic specifice în ultima decadă de aprilie, astfel că cele maxime vor fi cuprinse între 6…8 grade în zonele depresionare din nord-vest si centru si 16…17 grade izolat în Câmpia Română si Lunca Dunării. În partea de sud-est vor fi averse de ploaie, dar, izolat si trecător, în Maramures si Transilvania si de lapovisă sau ninsoare. Vântul va avea intensificări la munte, în special în Carpatii Meridionali si Muntii Banatului, unde la peste 1800 m rafalele vor depăsi 70…75 km/h, trecător viscolind sau spulberând zăpada; în zonele joase de relief vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, cu viteze mai mari în sudul Olteniei si sud-vestul Munteniei.

LUNI. În cea mai mare parte a tării, vremea se va mentine mai rece decât în mod obisnuit în această perioadă din an, în special dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua în nordul, centrul si estul tării, unde pe arii restrânse vor fi averse de ploaie. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade în estul Transilvaniei si 18 grade în sudul Olteniei si sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 si 7 grade, mai coborâte în depresiunile Carpatilor Orientali, spre -7 grade.

MARTI. Vremea va fi predominant frumoasă si se va încălzi, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza în zonele de munte, iar seara si noaptea în vest si nord, unde izolat vor fi conditii pentru ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, dar trecător si în Banat, Crisana, Dobrogea si Moldova.

MIERCURI – Vremea se va mentine în general frumoasă si va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nord-vestul si nordul tării, iar în cursul după-amiezii si la munte, unde izolat vor fi averse, posibil însotite si de descărcări electrice. Temperaturile maxime vor fi între 16 si 24 de grade, cu valori mai scăzute pe litoral(13…15 grade), iar 24 se vor inregistra in vest, sud – vest si centru, iar cele minime se vor situa, în general, între 2 si 12 grade.

JOI, VINERI SI SAMBATA – Vremea va fi caldă la începutul intervalului, apoi va intra într-un proces de răcire, începând cu partea de vest a teritoriului. Vor fi ploi, la început în regiunile vestice si nord-vestice, apoi temporar si în rest.

Sursă: Rtv.net

LASA UN RASPUNS