Află CUM va fi VREMEA în minivacanța de Rusalii!

0
947

Meteorologii au emis buletinul informativ pentru perioada 1 – 5 iunie, minivacanța de rusalii, și se anunță o vreme călduroasă, temperaturile fiind mult mai ridicate, față de cele climatologice specifice perioadei. Vor exista însă și perioade de timp cu instabilitate atmosferică.

De Ziua Copilului, joi, 1 iunie, vremea va fi caldă, iar temperaturile se vor încadra între 22 și 32 de grade Celsius. Instabilitatea atmosferică se va manifesta în cea de a doua parte a zilei.

Potrivit specialistului ANM, în intervalul 2-5 iunie, vremea va continua să fie, în general, frumoasă, deși cerul va fi unul variabil, iar înnorările vor fi prezente cu preponderență în partea a doua a zilelor.

În weekend vremea se va menține caldă, cu valori de temperatură mult mai ridicate comparativ cu regimul climatologic specific acestei perioade din an, însă va fi, în general, instabilă în parte de sud-vest și de sud a țării, precum și în zona montană, unde temporar înnorările vor fi accentuate. În special după-amiaza și seara sunt așteptate averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În ceea ce privește tendința evoluției fenomenelor meteorologice în intervalul 5 — 8 iunie, specialistul ANM menționează că vremea se menține caldă cu temperaturi mult mai ridicate decât cele climatologic specifice primei decade a lunii de vară, însă treptat gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere și se vor semnala averse și descărcări electrice.

Sursă: Agerpres.ro

LASA UN RASPUNS