Afla cat castiga un argesean! Este SUB media nationala. Situatia la ZI

0
508

Câştigul salarial realizat în judeţul Argeş în luna august a acestui an a fost mai mic comparativ cu realizările salariale medii la nivel naţional atât în valoare brută cât şi în valoare netă (-7,6%), ne informeaza Directia de Statistica Arges.

Câştigul salarial mediu brut realizat în județul Argeș în luna august 2016 a fost de 2655 lei, în scădere cu 173 lei (-6,1%) față de nivelul realizărilor salariale din luna iulie 2016. Evoluţia descendentă a fost cauzată de dinamica negativă a câştigurilor salariale din sectorul industrie și construcții (-9,8%).

Comparativ cu realizările salariale înregistrate în luna corespunzătoare a anului precedent, dinamica câştigului salarial mediu brut la nivelul judeţului a fost pozitivă, creșterea de 10,5% fiind susţinută de toate sectoarele de activitate.

Câştigul salarial mediu net realizat în luna august a acestui an a fost de 1918 lei, cu 118 lei mai mic (-5,8%) comparativ cu realizările salariale din luna iulie 2016. Scăderea înregistrată la nivelul județului a fost cauzată de câștigurile mai mici realizate în sectorul industrie și construcții (-9,5%).
Față de luna corespunzătoare din anul 2015, câștigul salarial mediu net a fost mai mare cu 11,0% urmare a câștigurilor mai mari înregistrate în toate sectoarele de activitate.
Nivelul câștigurilor salariale medii lunare nete din luna august 2016 au fost mai mici decât în luna precedentă când s-au acordat prime ocazionale (inclusiv premii trimestriale, anuale, de vacanță ori pentru performanțe deosebite), drepturi în natură și ajutoare bănești, sume din profitul net și din alte fonduri dar și de nerealizarea de producție ori încasările mai mici (funcție de contracte, ori ca urmare a concediilor de odihnă când nu se acordă tichete de masă și alte drepturi salariale), precum și de angajările de personal cu câștiguri salariale mici din unele activități economice).

LASA UN RASPUNS