Afla cand va fi gata legea salarizarii bugetarilor! Vor fi si salarii mai mari cu pana la 70%

0
2398

Sunt anuntate cresteri de salarii chiar si de pana la 70%. Ministrul Muncii, Dragos Paslaru, a declarat ca Legea salarizării bugetarilor va fi terminată de Guvern la începutul lunii decembrie.

Acesta a explicat că până în 2012 salariul mediu brut ar trebui să ajungă la 4.000 de lei, cu o creştere medie de 29%, de care vor beneficia mai ales angajaţii care primesc lefuri mici. Pîslaru a anunţat că acest proiect prevede creşteri medii de 29%, cei mai mulţi bani în plus urmând să primească salariaţii cu remuneraţie mică, şi cu până la 70% mai mult. Astfel, salariul mediu brut va ajunge în 2021 la valoarea de 4.000 de lei, a precizat ministrul Muncii la Antena 3.

Premierul Dacian Ciolos a explicat că guvernul şi-a propus prin OUG 20 să corecteze inechităţile dintre salariile în plată: „Legat de politica salarială a bugetarilor, avem nevoie în primul rând să corectăm inechităţii. Noi de ani de zile vorbim despre creşteri salariale procentuale şi acestea ascund realitatea din multe domeni unde chiar dacă spunem că salariile cresc cu 10%, cu 15%, la unii cresc cu 50%, 60%, la alţii cresc cu 4%. Noi ne-am propus în primul rând să corectăm aceste inechtăţi, să aşezăm salariile pe criterii sănătoase şi (…) pornind de acolo putem să vorbim şi despre creşterea salariilor”.

Sursa: Gandul.info

LASA UN RASPUNS