AFACERI ilegale cu nuci! DIICOT face perchezitii la mai multe institutii publice

0
719

Controale la mai multe institutii publice din Arges, de unde oamenii legii ridica documente, intr-un dosar in care sunt cercetate mai multe persoane care faceau afaceri cu nuci. Se ridica documente de la Vama Pitesti, Directia Finantelor Publice Arges si Directia Fitosanitara Arges, in vederea constituirii de probe impotriva activitatii infractionale a suspectilor.
“La această oră, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- S.T. Piteşti, efectuează 42 de percheziţii la persoane bănuite de infracţiuni economice, în domeniul comerţului cu produse alimentare.

La data de 3 august a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- S.T. Piteşti, efectuează 42 de percheziţii pe raza judeţelor Argeş, Buzău, Satu-Mare, Bacău, Neamţ, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Constanţa, Dâmboviţa şi în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializate în evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani, în domeniul comerţului cu produse alimentare.

La acţiune participă poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, şi poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Bucureşti, Constanţa, Bacău, Ploieşti, Buzău, Satu-Mare, Brăila, Neamţ, Bistriţa-Năsăud, Sălaj şi Dâmboviţa.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2010, persoanele vizate ar fi constituit sau ar fi aderat la un grup infracţional organizat, cu scopul obţinerii de venituri ilicite din infracţiuni de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la aproximativ 10 milioane lei.

De asemenea, poliţiştii vor pune în aplicare 9 mandate de aducere şi 10 citaţii.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă.”, se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT.

LASA UN RASPUNS