ACUZAȚII asupra unui MEDIC al Spitalului Județean de Urgență Pitești. Ce spune conducerea unității

0
3620

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, victima unui accident de muncă în noaptea de 23 spre 24 ianuarie, este foarte supărat pe medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti pe care îi acuză că l-au tratat superficial, iar din această cauză şi-a pierdut un deget.

Totul a început când omul şi-a prins mâna la serviciu într-o presă hidraulică, falanga fiind-i amputată. Colegii au pus bucata de deget în gheaţă şi l-au dus de urgenţă pe bărbat la spital sperând că medicii vor face o reimplantare. La spital, a avut ghinionul să nu fie de gardă un medic plastician, aşadar, după ce i-a fost curăţată plaga şi pansată, a fost trimis acasă, fiind chemat din nou pe 24 ianuarie, dimineaţă.

Când s-a întors la spital, omul a întrebat ce s-a întâmplat cu degetul adus în gheaţă, sperând într-o minune. “Te văd băiat serios!”, a fost răspunsul care l-a şocat. Omul doreşte să facă plângere împotriva unităţii medicale, la Colegiul Medicilor din Argeş, fiind convins că dacă nu ar fi fost tratat cu superficialitate, degetul bine conservat în gheaţă ar fi putut să-i fie cusut la loc. În plus, el susţine că nu i s-a adus la cunoştinţă că nu poate fi făcută intervenţia care să-i salveze falanga, nici nu i s-a spus că bucata din degetul lui va fi incinerată.

Conducerea spitalului Judeţean de Urgenţă Argeş susţine că pacientul a fost văzut de un medic chirurg, care a constatat că reimplantarea nu putea fi realizată. De asemenea va fi desemnată o comisie de anchetă pentru a se stabili dacă protocolul a fost urmat aşa cum prevede lega şi dacă există vreo culpă medicală.

LASA UN RASPUNS