5 PERCHEZIȚII în Pitești, Ștefănești și Leordeni. 12 percheziții în București și 3 județe

0
2172

În această dimineață, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice ai Poliției Române au efectuat 12 percheziții în municipiul București și în 3 județe, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.200.000 de lei, prin evaziune fiscală și spălare de bani.

Perchezițiile s-au desfășurat și în județul Argeș. 5 dintre cele 12 percheziții au fost în județul nostru astfel: 3 în Pitești, una în Ștefănești și una în Leordeni. Vizate au fost firme de publicitate. În Pitești, perchezițiile s-au desfășurat în cartierele Popa Șapcă și Găvana. Polițiștii au ridicat documente spre cercetare, în urma perchezițiilor.

La data de 22 mai a.c., polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, efectuează 12 percheziţii în municipiul Bucureşti și în județele Ilfov, Argeș și Cluj.

Activitățile se desfășoară la domiciliile unor persoane și sediile sociale (punctele de lucru) ale unor societăți comerciale, cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi realizat venituri pe care nu le-ar fi declarat organelor fiscale, prejudiciind în acest fel bugetul consolidat al statului.

Banii proveniți din infracțiunea de evaziune fiscală ar fi fost transferați în contul unei persoane fizice, sub formă de preț al unui antecontract de vânzare – cumpărare a unor terenuri agricole (ulterior a fost reziliat) și însușiți de una dintre persoanele bănuite.

Astfel, cei în cauză, în perioada 2010-2011, în calitate de administratori de fapt la 4 societăți comerciale, ar fi încasat venituri de 6.546.600 de lei, în baza unor facturi fiscale, declarând nereal achiziții la organele fiscale, pentru a se înregistra cu T.V.A. deductibil.

Expertiza contabilă efectuată în cauză a stabilit un prejudiciu cert în valoare de 2.254.773 de lei, compus din 1.352.864 de lei T.V.A. și 901.909 lei impozit pe profit. La activități participă și polițiști ai inspectoratelor de poliție județene Argeș și Cluj.”, se arată într-un comunicat de presă al IGPR.

LASA UN RASPUNS