5 argeseni, la SPITAL dupa ce au mancat carne de porc CONTAMINATA

0
741

Mai multe persoane au ajuns la spital dupa ce au mancat carne de porc fara sa ii fi efectuat examenul trichineloscopic. In urma examenului solicitat la o proba de carne congelata (pulpa) si carne afumata, acestea prezentau semnele de boala, respectiv trichineloza. 5 persoane sunt internate la sectia de Boli infectioase a Spitalului Judetean Pitesti si sunt sub tratament. A fost confiscata o cantitate de 60,5 kg carne congelata, carnati, slanina afumata si jumari provenite din porcul sacrificat.

“In data de 27.12.2016 in gospodaria d-lui Bolbea Vasile Ion din comuna Valea Iasului, sat Cerbureni a fost sacrificat un porc.
Dupa sacrificare s-a consumat carne ( pomana porcului) de catre membrii familiei si alte rude, in numar de 10 persoane.
Mentionam ca aceasta s-a facut fara a se efectua examenul trichineloscopic al carnii.
In data de 2 ianuarie 2017, o parte din membrii aceleiasi familii impreuna cu alte rude (in numar de 12 persoane) au participat la o masa in familie in comuna Bradu, consumand in principal carne de la acelasi porc, pregatita la gratar.
In data de 29.01.2017 s-au prezentat la sediul Circumscriptiei Sanitare Veterinare de Siguranta Alimentelor nr.1 Curtea de Arges, domnul Bolbea Vasile Ion si Bolbea Mihai solicitand examen trichineloscopic la o proba de carne congelata (pulpa) si carne afumata, intrucat acestia si alti membri ai familiei care erau déjà internati la sectia de Boli infectioase a Spitalului judetean Pitesti prezentau semne de boala, respectiv trichineloza.
In urma examenului efectuat la CSVSA Curtea de Arges a rezultat infestatie cu Trichinella Spirallis.
In data de 30.01.2017 consilieri ai DSVSA Arges s-au deplasat la domiciliul d-lui Bolbea Vasile Ion unde au mai gasit cantitatea de 60,5kg carne congelata, carnati, slanina afumata si jumari provenite din porcul sacrificat.
Intreaga cantitate a fost confiscata, sigilata si dirijata la o unitate de incinerare.
In urma discutiei cu o persoana din familie reiese faptul ca 5 persoane sunt internate la sectia de Boli infectioase a Spitalului Judetean Pitesti si sunt sub tratament.
S-a recomandat ca toti cei care au consumat carne din acest porc sa fie supusi unui examen medical.
Mentionam ca 2 persoane care au consumat carne se afla in prezent in strainatate: unul este sofer pe tir in Germania, iar altul lucreaza in Spania. Au fost instiintati de catre membrii familiei sa se prezinte la o unitate medicala pentru examen medical.
In data de 30.01.2017 au fost anuntati telefonic si reprezentantii DSP Arges in vederea efectuarii anchetei epidemiologice.”, au transmis printr-o informare de presa reprezentantii DSVSA Arges.

LASA UN RASPUNS