30 de PERCHEZIȚII. Sunt vizați falsificatorii de CARDURI. Suspecții, la AUDIERI la DIICOT Pitești

0
914

Poliţiştii brigăzii de Combaterea Criminalităţii Organizate Argeş au dat astăzi o lovitură unor grupări de falsificatori de carduri care au produs până în prezent pagube importante unor cetăţeni străini. Astfel, în acestă dimineaţă au fost organizate 30 de percheziţii în mai multe judeţe, printre care nu se numără Argeşul. Toţi suspecţii urmează însă, să fie aduşi la audieri la sediul DIICOT Piteşti, în cazul în care vor fi emise ordonanaţe de reţinere inculpaţii fiind duşi în arest la IPJ Argeş.

Iată se se precizează în comunicatul remis de DIICOT
“Astăzi au loc 30 de percheziţii la locuinţele mai multor persoane bănuite de falsificarea de instrumente de plată electronică, punerea în circulaţie de instrumente de plată electronică falsificate, accesul ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La data de 18 ianuarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T.— S.T. Piteşti, cu suportul de specialitate al poliţiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Vâlcea, Buzău, Hunedoara, Mehedinţi, Timişoara, Constanţa şi Bucureşti, efectuează 30 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Buzău, Constanţa, Hunedoara, Mehedinţi, Timiş şi în municipiul Bucureşti.

De asemenea, acţiunea beneficiază de sprijinul ofiţerilor de legătură acreditaţi în România din cadrul ambasadelor Republicii Cehia şi Slovacia.

Acţiunea vizează destructurarea a patru grupări infracţionale organizate specializate în infracţiuni de tip skimming, carding – tranzacţionare ilicită şi/sau utilizarea frauduloasă de informaţii furate privind cardurile de credit, falsificarea de carduri, retrageri/plăţi frauduloase de numerar.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2014 – 2015, cei aproximativ 50 de membri ai grupărilor ar fi montat pe ATM-uri din Cehia, Slovenia şi Slovacia dispozitive de tip skimming pe care le-ar fi folosit pentru preluarea ilicită a datelor confidenţiale bancare.

Ulterior, datele preluate ar fi fost folosite pentru falsificarea şi punerea în circulaţie a unor instrumente de plată electronică cu care membrii grupărilor ar fi achiziţionat produse din S.U.A., Sri Lanka, Filipine, Cambodgia, Tunisia şi Marea Britanie.

Atât încasarea sumelor de bani provenite din infracţiuni, cât şi valorificarea produselor achiziţionate cu instrumente de plată contrafăcute s-ar fi efectuat în România.

Din activitatea infracţională, cei în cauză ar fi obţinut venituri ilicite de aproximativ 200.000 de euro, în dauna a peste 1.000 de victime din Slovenia, Cehia şi Slovacia.

La acţiune participă şi jandarmi.”

LASA UN RASPUNS