3 proiecte MARETE, insa doar unul realizabil! ADIO parcare supraterana la Spitalul de Pediatrie Pitesti

0
447

Desi in urma cu ceva timp proiectul parea realizabil, acum se pare ca nu va mai fi pus in aplicare. Deci, adio parcare supraterana la spitalul de Pediatrie. De ce? Nu se renteaza. Costurile sunt mai mari, fata de cate locuri s-ar fi realizat in urma proiectului, daca acesta ar fi fost realizat, a afirmat Cornel Ionica, primarul Municipiului Pitesti.

La acest moment, Pitestiul are nevoie de circa 40.000 de locuri de parcare, iar Primaria trebuie sa identifice unde si cum vor fi realizate, stiindu-se ca este mare nevoie de aceste locuri de parcare. La acest moment, inca nu s-a gasit rezolvare, insa Ionica spune ca a mai identificat doua locuri pentru realizarea proiectului privind parcarea supraterana, ramane de vazut insa daca vor fi puse in aplicare aceste idei.

Dupa o evaluare, parcarea supraterana de la Scoala Nr. 14 Alexandru Davila, din Nord, ar fi singura viabila, din cele 3 “idei”, respectiv de la Pediatrie, din Craiovei si Scoala nr. 14. Ramane de vazut insa si daca se va realiza.

La Spitalul de Pediatrie Pitesti, pe o suprafata de 1.719 mp, un loc de parcare ar costa 8.200 lei, un cost total ridicandu-se la 6.800.000 lei.

La Şcoala 14, pe o suprafaţă de 3.712 mp, proiectul total ar costa 8.500.000 lei, iar numarul locurilor de parcare ar creste de la 82 la 240 de locuri. Costul pe locul de parcare ar fi de 3.400 lei.

Cat despre zona Craiovei, aici costul total s-ar ridica, potrivit estimarilor, la 6.100.000 lei. Ar rezulta un total de 116 locuri de parcare, iar costul pentru un loc ar fi de 4000 lei.

Primarul Cornel Ionica este de parere ca singurul proiect viabil ar fi cel al realizarii parcarii supraterane de la Scoala Nr. 14.

LASA UN RASPUNS