19 REȚINUȚI în dosarul de PROXENETISM. GREU de CREZUT, sunt persoane CUNOSCUTE în județ

0
20994

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au efectuat marți 32 de percheziții domiciliare la locuințele unor persoane fizice bănuite de săvârșirea infracțiunii de proxenetism. Perchezițiile s-au desfășurat în București, Curtea de Argeș, dar și în zonele limitrofe, fiind 25 de persoane bănuite de proxenetism și 40 de fete exploatate prin metoda ”Loverboy”. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal întocmit de polițiștii Poliției Municipiului Curtea de Argeș.

Printre suspecți sunt mai multe persoane cunoscute în județul Argeș, dar și oameni cu afaceri. 19 dintre aceștia au fost și reținuți în urma perchezițiilor de marți.

Iată lista cu cei reținuți în dosar: Ghițulete Vasile Iulius, patronul unui club din comuna Băiculești, Boncea Cosmin, Florescu Adrian, Pristavu Alexandru Constantin, Popescu Remus, Arsenescu Augustin, Moldoveanu Darie Claudiu, Grigorescu Marius, Năstase Vasile, Baciu Constantin, Gojgărea Mihai, Bucur Răzvan, Cut Robert Alexandru, Preda Gheorghe, Gulie Petruț Adrian, Varga Ştefan Dinu, Varga Robert Ştefan, Anghel Liviu Ionuţ, Ionescu Ştefan Marius.

Unii dintre ei nu se află la prima problemă cu legea. Alexandru Constantin Pristavu este trimis în judecată în două dosare penale pentru loviri şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Din cele 25 de persoane vizate, doar 20 au fost găsite marți, 5 fiind plecate din ţară: Ilie Gheorghe, Bogdan Mihai Tamaş, Traian Bedidic, Leonid George Ivan şi Marius Popescu.

Cosmin Boncea este acuzat de fals și uz de fals, nu de proxenetism, și este fiul unui cunoscut om de afaceri din Curtea de Argeș.

Patronul Clubului 69 din comuna Băiculeşti, Vasile Iulius Ghiţulete, a mai fost acuzat de proxenetism, într-un dosar instrumentat de DIICOT, în mai 2015.

Printre reținuți, un cunoscut sportiv, Adrian Florescu, zis şi „Adi Box“, care deţine Asociaţia „Club Sportiv Adi Box“, singurul club ce promovează boxul la nivelul municipiului Curtea de Argeş.

De asemenea, Augustin Arsenescu este nepotul unui fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş.

Sume importante de bani au fost ridicate în urma percheziițiilor, precum și nenumărate mașini de lux: 180.000 lei, peste 50.000 euro, lire sterline, dolari şi alte monede de ciruclaţie internaţională, 250 grame bijuterii din aur, 27 de autoturisme de lux, Mustang, Porche Cayenne, Mercedes-uri, Audi, BMW.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013 – 2017, prin folosirea modului de operare „LOVERBOY”, cei în cauză ar fi racolat peste 40 de tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituția în state ale Uniunii Europene.

Din activitatea infracțională, persoanele vizate ar fi obținut peste 1.000.000 de euro.

LASA UN RASPUNS