17 DESCINDERI în mai multe județe! Percheziții și la o firmă din Bascov. Destructurarea unui GRUP INFRACȚIONAL

0
1632

Percheziţii la Bascov, într-un dosar intrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice- I.G.P.R. și ai Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu. Au avut loc în total 17 descinderi, în mai multe judeţe una singură în Argeş, la sediul unei societăţi. Au fost solicitaţi poliţişti din cadrul Detaşamentului de Intervenţie Rapidă, cunoscuţi drept “mascaţi”.

“Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice- I.G.P.R. și ai Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au efectuat un număr de 17 percheziții pe raza judeţelor Giurgiu, Constanța, Buzău, Ilfov, Argeș şi a municipiului București în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat format din 47 de persoane, specializat în săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor (materiale, servicii) şi produselor agro-alimentare.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011-2014 suspecţii au creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 7.600.000 de euro, prin înregistrarea în evidenţele financiar-contabile a unor achiziții fictive de bunuri și servicii, de la societăți comerciale fantomă, controlate de către membrii grupului infracțional.

La activități au participat polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Constanța, Buzău, Ilfov, Argeș și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.”.

LASA UN RASPUNS