14 patroni din Arges, prinsi in neregula de inspectorii de munca

1
4060

In prima jumatate a acestei luni, inspectorii de munca au descoperit 14 patroni in neregula, dupa ce au fost efectuate 108 controale. La cele 14 firme au fost gasite 24 de persoane care lucrau fara carte de munca. La una dintre acestea au fost gasite mai mult de 5 persoane care lucrau ilegal.
“În urma acestor controale au fost aplicate 16 amenzi, valoarea lor fiind în sumă de 186.800 lei. La un angajator au fost găsite peste 5 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare. In acest caz au fost sesizate organele de cercetare penală conform prevederilor art.264 alin 4 din Codul Muncii, republicat. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: tăierea și rindeluirea lemnului; alimentație publică, transport; construcţii, protecție și pază.”, au transmis reprezentantii ITM Arges, institutie condusa de inspectorul sef Mihai Oprescu.

1 COMENTARIU

  1. Asta n-ar fi nimic, pe langa magaria asta la scara nationala! Aduceti neaparat la cunostinta tuturor daca aveti curajul, sclavia epocii moderne de la noi! Majoritatea agentilor de paza din Romania lucreaza pt salariul minim cel putin 240 ore lunar! De ce nu se remediaza situatia asta odata pt totdeauna? Toti trebuie sa lucreze maxim 168 de ore in 3 schimburi, cu zile libere ca orice om! Adica cum ar veni 240 ore=8 ore pe zi ori 30 de zile=240 ore! Unde sunt atunci liberele acestor oameni ce iau 900 de lei lunar impozabili? Intr-o luna se folosesc doar la un singur obiectiv de exemplu, o simpla ghereta, numai 3 oameni ca sa se acopere cele 720 ore sau 744 ore, depinde de luna. Puteau fi 4 oameni lucrand LEGAL, cate 168 de ore fiecare cu liberele aferente! Asta nu obsearva nimeni niciodata in tara asta? Cum ANAF-ul si alte organe dau iama pt interesul statului pt bani, de ce alte organe nu fac la fel si la aceste firme care folosesc acesti oameni napastuiti? (la eventualele controale si alea asa la misto, acesti oameni sunt invatati sa spuna ca lucreaza doar 8 ore, auzi tupeu iar aia se fac ca-i si cred)Vorbesc la general pe scara nationala acum. Unde mai pui ca daca s-ar proceda legal cum am spus mai sus, obligat ar scadea destul de mult somajul. Nu toata lumea rezista intr-un post de paza sa stea obligatoriu 24 de ore si sa mai fie si vigilent pe deasupra! Repet, e un flagel asta la scara nationala! Chiar sunt animale acei oameni? Va dati seama cate zeci de milioane de lei se castiga lunar prin suferinta si umilirea acestor oameni?

LASA UN RASPUNS