Ambalarea si etichetarea necorespunzatoare, lipsa echipamentului de protectie a personalului angajat, grup sanitar, spatii de productie si ustensile neigienizatedepozitarea produselor alimentare fara respectarea principiului compatibilitatii sunt doar cateva dintre problemele gasite de inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Arges. Au fost date in acest sens 15 amenzi in valoare totala de 12400 lei.
Au fost 318 controale efectuate in luna ianuarie a acestui an pentru supravegherea starii de sanatate a animalelor si a sanatatii publice. Au aplicat conform HG 984/ 2005 cu modificarile si completarile ulterioare, 16 sanctiuni contraventionale, din care 1 avertisment scris (conditii necorespunzatoare la depozitarea produselor alimentare ) si 15 amenzi in valoare totala de 12400 lei, astfel :
-7 amenzi in valoare de 5600 lei pentru manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare (lipsa echipament de protectie a personalului angajat);
-3 amenzi in valoare de 3200 lei pentru ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare (ambalare si etichetare necorespunzatoare, produse fara elemente de identificare);
-1 amenda in valoare de 600 lei pentru intretinerea necorespunzatoare a spatiilor de prelucrare, depozitare si valorificare a produselor alimentare ( filtru vestiar, grup sanitar, spatii productie, ustensile si utilaje neigienizate);
– 3 amenzi in valoare de 1800 lei pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind conditiile de depozitare a produselor alimentare ( depozitarea produselor alimentare fara respectarea principiului compatibilitatii);
– 1 amenda in valoare de 1200 lei pentru exercitarea de activitati sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor de catre persoane neimputernicite de autoritatea sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor competente ( executarea de actiuni veterinare de catre persoane neimputernicite).
De asemenea, in cursul lunii ianuarie 2017 au fost confiscate si scoase din consumul public urmatoarele cantitati si sortimente de produse alimentare:
-carne – 7966 kg
-preparate carne –2905 kg
-peste – 812 kg
-preparate peste – 0,5 kg
-lapte – 225 l
-produse lactate – 2606 kg
-oua – 1435 buc
-alte produse – 1201 kg.
Valoarea totala a acestor produse a fost de 208589 lei.